***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Още едно НС отиде в историята. В новия/стар служебен кабинет само Минеков е сменен


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 февруари   

 

„ Трябва да сме доста по-отговорни към страната. Длъжни сме да създадем ясна поръчка и да желаяме поддръжка от хората. Въпросът е да реализираме победа със сериозна подкрепа'', добави Мирчев.

По тематиката със правосъдната промяна Мирчев уточни, че тя е от водещо значение и напомни, че от ГЕРБ правосъдна промяна вършат " откогато са пристигнали на власт ".

***

На съображение член 99, алинея 5 от Конституцията президентът Румен Радев подписа декрет за разпускането на 3 февруари 2023 година на 48-ото Народно заседание.

Държавният глава насрочва парламентарни избори за 2 април 2023 година.

Състав на служебното държавно управление:

***

„ Българската парламентарна република стартира трайно да мутира в един дремещ авариен модел, завещан от епохата преди 1990 година в който Народното събрание беше сезонно законодателно заседание, а управляваше Държавният съвет, кото след това се трансформира в президентство. Управлява президентството. Все повече имаме един необявен от Конституцията квазипрезидентски режим на страната.

Това не е елементарен куриоз, а приказва за съществено заболяване а политическата ни система “.

„ Важно е да си дадем сметка в какъв миг в развиването на нашата държавност се намираме. Това не е единствено парламент, който не съумял да излъчи кабинет, намираме се в миг, в който парламентарната република е суспендирана, сложена е на трупчета. Защото се оказва, че българският парламент не можеше да създаде не просто елементарни болшинства, скрити болшинства, само че не смееше да застане пред хората “.

***

„ Ясно изразено болшинство, което се събра на лидерска среща “

***

„ След изказването на Пендаровски след Съвета за сигурност, че зад езика на омразата и създаваните антимакедонски настроения стоят разследващи мрежи, Пендаровски би трябвало да каже кой стимулира и основава отрицателно отношение и отричане към (Република Северна) Македония, езика, историята и нацията. Пендаровски и Ковачевски са длъжни да пазят жителите (на Северна Македония) и да осведомят в най-кратки периоди за всичко, което знаят и което е във щета на страната по отношение на  отношенията с България ”, написа в известието на опозиционната партия.

***

По думите на говорителката на министерството „ двама дипломати от съветското посолство са направили дейности, несъвместими с  дипломатическия им статут “ и са оповестени за нежелани лица или „ личност нон грата “, написа Българска телеграфна агенция.

***

По-голямата част от флота се е завърнала в базите си и това допуска подготовка за нов ракетен удар, съобщи Наталия Гуменюк пред украинската телевизия.

***

Руска ракета унищожи късно нощес жилищна постройка в източния украински град Краматорск и минимум двама души са починали, заяви губернаторът Павло Кириленко, представен от Ройтерс.

***

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР